Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita)
Hello everybody, it is Drew, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita). It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita) is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. They are fine and they look fantastic. Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita) is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita) using 12 ingredients and 18 steps. Here is how you can achieve it.
Ingredients and spices that need to be Take to make Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita):
- 1 as needed Aceite de oliva (lo suficiente)
- 6 Ajo (finamente picado)
- 1 1/2 cup Cebolla morada (finamente picada)
- 10 Jitomates picados (sin piel), dejar jugo y semillas aparte
- 1 Un manojo de perejil (finamente picado)
- 1 liter 1 lt de pure de jitomate (condimentado)
- 2 kg Bacalao
- 1 lata de aceitunas sin semilla
- 1/2 Lata de alcaparras
- 25 Papas pequeñas cocidas y peladas (no se viven por completo)
- 1 Lata de pimiento morron en rajas
- 1 lata de chiles güeros (carricillos)
Steps to make to make Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita)
- INGREDIENTES
- Se calienta el aceite de oliva (bastante) en la olla de barro hasta que este muy caliente
- Se revisa si el aceite ya esta caliente con un ajo entero
- Se agrega el ajo hasta que comience a dorar
- Se agrega la cebolla hasta que acitrone
- Se agrega el perejil
- Con el perejil se esta meneando constantemente , si se ve que se necesita más aceite se agrega mas...
- Cuando hierve el aceite de agrega poco a poco el jitomate
- Y se deja a flama media y se menea de vez en cuando ...
- Hasta que vuelva a hervir (30 o 40 minutos)
- Se agrega poco a poco el pure jitomate condimentado, y se esta meneando otra vez hasta que vuelva a hervir (otros 20 minutos)
- Se agrega el bacalao poco a poco incorporándolo ...
- Se deja hervir a fuego medio, meneando siempre para el mismo lado, hasta que este cocido (como 2 horas)
- Después de 1.5 hrs agregar las aceitunas y alcaparras (enjuagarlas antes de agregarlas)
- Dejar que hierva hasta que el bacalao este cocido....
- Cuando al bacalao le falte poco para acabar de cocerse agregar las papas y el pimiento morron (ya sin menear para que no se batan)
- Dejar hervir hasta que se acabe de cocer el bacalao, si es necesario agregar un poco de consomé.
Servir acompañado de los chiles güeros (al gusto de cada comensal) - RECETA COMPLETA: Se calienta el aceite de oliva en la olla de barro, hasta que este muy caliente, se añade el ajo, hasta que este bien dorado se añade la cebolla hasta que se acitrona. (A fuego medio)
Después se agrega el perejil, menear siempre para el mismo lado, lentamente e "incorporando" .
Ya que hierve el aceite, se agrega lentamente el jitomate, se incorpora y se deja hasta que hierva, meneando de vez en cuando. (Como 30 o 40 minutos)
Se agrega poco a poco el pure jitomate condimentado, y se esta meneando otra vez hasta que vuelva a hervir (otros 20 minutos)
Se agrega el bacalao poco a poco incorporándolo ...
Se deja hervir a fuego medio, meneando siempre para el mismo lado, hasta que este cocido (como 2 horas)
Después de 1.5 hrs agregar las aceitunas y alcaparras (enjuagarlas antes de jagregarlas)
Cuando al bacalao le falte poco para acabar de cocerse agregar las papas y el pimiento morron (ya sin menear para que no se batan)
Dejar hervir hasta que se acabe de cocer el
As your experience and also confidence grows, you will find that you have extra natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your personal tastes in time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or more components or is a little bit basically zesty, you can make straightforward modifications to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to standard food preparation skills for novices you don't require to discover them yet just if you master some easy cooking strategies.
This isn't a complete overview to quick and also easy lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing way too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Bacalao a la vizcaina (receta de mi abuelita). Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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